Bevette New Yorkot is

2022.09.07. 11:30

Sikert aratott koncertjével Varga Nadin (videó)

Zs. J.

Fotó: V. Z.

Az International Youth Music Competitions egy amerikai nemzetközi versenysorozat, melyre tavaly a geresdlaki Varga Nadin is jelentkezett. A fiatal lány két kategóriában indult: zeneszerzés ének/kórus és zeneszerzés hangszeren. Mindkét kategóriában korcsoportjának legjobbja, abszolút győztes lett, így meghívták őt a New York-i díjátadóra is. 

– Az eseményre zongoratanárnője, Kovács Éva kísérte el – mondta lapunknak Varga Nadin édesapja, Varga Zoltán, aki hozzátette, hogy a versenyre a nevezést, az utazást, a szállást barátainak és több alapítvány támogatásának köszönhették.

Az édesapa lapunknak elmondta, hogy lánya zeneszerzés kategóriában lett abszolút győztes a Körbinduló című kórusművével és A szerző titka című kamaradarabjával, de a díjátadón a szintén díjnyertes Kis kece lányom népdalfeldolgozását is előadta zongorán. A sűrített program ellenére Varga Nadinnak maradt egy kis ideje kikapcsolódásra, így zongoratanárával New York számos nevezetességet megnézhették.

Fotós: V. Z.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!