A műveleti helyzetre is felkészülnek

2022.09.07. 15:30

Új irányokat kutatnak az egészségügyi kihívások megoldására

R. B.

Forrás: PTE

A PTE Orvostudományi Karának munkacsoportja 428 millió forint támogatást nyert az Orvosi-műszaki tudományok, Nemzetvédelem-nemzetbiztonsági alprogramjában. Az alprogram célja a nemzetvédelem és nemzetbiztonság speciális aspektusainak, valamint a hozzá kapcsolódó védelem-egészségügyi kérdések feltárása és kutatása.

Napjaink történelmi konfliktushelyzetei – mint például a Covid-19 vagy az orosz-ukrán háborús konfliktus – új irányokat jelölt ki az egészségügyi kihívások megoldására. A témában kiemelt fontossággal bírnak a védelem-egészségüggyel kapcsolatos alkalmazott kutatási projektek, melyek a műveleti ellátás fejlesztésével a táradalom szempontjából kiemelkedő fontosságú életvédelmi szempontokkal bírnak.

- Az új projektszervezet, valamint a hozzá szorosan csatlakozó széles tudás-, eszköz- és szakember bázis biztosítja, hogy műveleti helyzetekben, katasztrófahelyzetben megfelelő megoldásokat találhassunk, ezzel segítve a műveleti ellátás hatékonyságának fokozását – mondta dr. Rendeki Szilárd, a projekt szakmai vezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!