Ingyen is várnak!

2022.09.19. 11:32

Újdonságokkal készül Villány az idei Vörösbor Fesztiválra

Szeptember 30. és október 2. között rendezik meg Villány legnagyobb rendezvényét, a Vörösbor Fesztivált. A három napos programsorozat az idén is neves előadókkal és újdonságokkal csábítja a szórakozni vágyókat a bor városába.

Zs. K.

Fotó: Löffler Péter

Három helyszínen és több kísérőprogrammal várják a borkedvelőket szeptember végén az immár 34. Villányi Vörösbor Fesztiválra. A hivatalos megnyitó pénteken 18 órakor lesz a Rendezvénytéren, a fő nap pedig ezúttal is a szombat, amikor is párhuzamosan zajlanak majd a különböző programok a Fő tér REDy színpadán, a Rendezvénytér Villányi Franc színpadán, valamint a Diófás téren. A leglátványosabb program, a pincesortól a Rendezvénytérig tartó szüreti felvonulás szombaton 14 órakor kezdődik, amely után ünnepélyes hordócsapolást tartanak Mayer István polgármester közreműködésével. A Fő téren 11:30-tól a környékbeli települések kulturális csoportjainak bemutatóját láthatja a közönség, a Diófás téren pedig 15 órától az Almamelléki Színjátszó Kör előadásában a Kéri Ferenc: Lopótök, avagy a Mari nem olyan című parasztkomédiát tekinthetik meg.

A REDy színpadon pénteken 18.30-tól Gájer Bálint, majd 20 órától MESZKA (Meszes Balázs, Punnany Massif hangjának szóló megjelenése) szórakoztat, szombaton 16 órától a Cimbaliband, 18 órától a Planina zenekar (tambura), 19:30-tól a Vivat Bacchus, majd később a Made in B, és a Nihil Chips zenekar koncertezik, de 21 órától egy különleges LED fény showt is láthat a közönség. 

A Rendezvénytéren pénteken 19 órától a Rudan Joe Band, azt követően a Neoton Familia Sztárjai, majd a Bohemian Brass Band zenél, szombaton pedig 19 órától Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, 21 órától a Bagossy Brothers Company, majd a Brass On The Road várja a közönséget.

A vasárnapi programok mindenki számára ingyenesek, a Diófás téren 10 órától ökumenikus Istentiszteletet tartanak, 14:30-tól a Villányi Attitude Balettcsoport tart bemutatót, 15 órakor az Apacika zenekar várja a kicsiket a színpadhoz, 16.30-tól pedig a Monarchia Operett társulat előadását tekinthetik meg az érdeklődők. 

A Vörösbor Fesztivál kísérőprogramjai a Teleki Szakképző Tanpincében, a helytörténeti Helytörténeti Gyűjteményben, a Szoborparkban, a Gál Pince és Bormúzeumban, valamint a Csányi Pincészetben zajlanak majd bemutatókkal, előadásokkal, pincesétákkal, de Traktoros Ördögárok túrára is jelentkezhetnek a fesztiválozók.

A részletes programról a www.villanyiborfesztival.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!