Tanulás az, ami felemel

2022.10.14. 11:15

A Cserdiben élő gyermekek oktatására gyűjt támogatást az alapítvány

Az Alapítvány a befolyó támogatások 100 százalékát a Cserdiben élő gyermekek támogatására fordítja.

bama.hu

Bogdán László Cserdi polgármestere volt 2006-tól haláláig, 14 éven keresztül. Munkájának egyik legfontosabb eredménye, hogy a településen a tanuló korban lévő cigánygyerekek valóban tanulással töltik az időt. Kivétel nélkül és jól, pedig a faluban nincs iskola. Vallotta, hogy a társadalmi ellentétek megszüntetésének a tanulás az egyetlen útja. Távlati céljai között szerepelt, hogy az országban minden cigánygyerek tanuljon, s mind több cigány fiatal szerezzen diplomát.

Céljának támogatására - vele együttműködve - jött létre az Amende Cserdi Cigány Gyerekek Tanulásáért Alapítvány, azzal a szándékkal, hogy motiválja a diákokat a tanulásra, és a többgyermekes családoknál se legyen akadály a buszbérlet megvásárlása, vagy a tanszerek beszerzése.

Az Alapítvány a befolyó támogatások 100 százalékát a Cserdiben élő gyermekek támogatására fordítja, senki nem vesz ki pénzt sem díjazás, sem költségtérítés, sem egyéb címen. Az AMENDE Alapítvány számlaszáma: 16200106-11646637.

A 2022. évi támogatásokat a település vezetőjével egyeztetve, december közepén tervezik átadni, ezért kéri aza alapítvány, hogy akik segíteni szeretnék Cserdi gyermekeit, a támogatásukat 2022. december 5.-ig utalják át.

A beérkezett adományokról nyilvánosan elszámolnak, 2023 elején folytatják a gyűjtést, annak érdekében, hogy Cserdi gyermekeit hosszú távon tudják támogatni. Ehhez tőkét kell gyűjteniük, amelyben számítanak Bogdán László tisztelőinek, barátainak segítségére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!