Több intézményben lesz téli szünet

2022.10.26. 17:21

A könyvtár kevesebbet lesz nyitva, ezzel is spórolnak

Mint ismeretes, a komlói önkormányzat kulturális intézményeinek is 25 százalékos energiamegtakarítást kell elérniük, a képviselő-testület döntése szerint.

W. K.

Képünk illusztráció

Fotó: Lehoczky Péter

Ennek érdekében a színház- és hangversenyterem a hétvégén rendezett, nagy sikerű amatőr színházi találkozót követően bezárt és tavasszal nyit csak ki újra. Miután azonban az alacsony hőmérséklet és a pára jelentős károkat okozhat az intézmény egyes értékes berendezéseiben, ezek állagmegóvása külön odafigyelést igényel, ezért az épületben temperáló fűtést tartanak fenn. A világítási rendszer korszerűsítése már megkezdődött és folyamatosan cserélik energiatakarékosabbra az elavult égőket.

A Közösségek Háza nyitva tart, 20 fokra fűtik fel az épületet. Többek közt közös irodahasználattal, az éjszakai világítás lekapcsolásával, kevesebb lámpa használatával, illetve azok korszerűsítésével takarékoskodnak, december 22-től január 8-ig pedig bezárnak.
A könyvtárban a nyitva tartási idő csökken a heti 33-ról 30 órára, a spórolás jegyében, de szombati napokon továbbra is fogadnak látogatókat. December 20. és január 8. között viszont zárva lesz ez az intézmény is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!