Ezt isszuk

2022.10.07. 21:11

A modern vízellátás jubileumát ünneplik

W. K.

1892 őszén, a tettyei vízmű felavatásával indult útjára a korszerű városi ivóvíz-szolgáltatás Pécsen. A Mecsek lábánál fekvő Forrásház és a hozzá kapcsolódó közműrendszer azóta is friss, a Tettye gyomrában összegyűlt karsztvízzel látja el a város lakóit.

Az ország egyik első modern vízművének üzembe helyezése hatalmas lépést jelentett Pécs városi minőségének megteremtésében, a vezetékes ivóvízszolgáltatás jócskán felgyorsította a település fejlődését. A 19. század végén épült hálózat korszerűségét mutatja, hogy annak egyes létesítményei – így például a Forrásház, vagy a Damjanich utcai víztározó – ma is működő, fontos összetevői Pécs és a környező települések biztonságos ivóvízellátásának.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a külvilágtól szigorúan elzárt, a mindennapokban vízzel elárasztott tettyei karsztaknát és a Forrásházat bemutató kisfilmmel jelentkezik az évfordulón, emellett a város élhetőségének fenntartásához is hozzájárul: Kertvárosban 130 facsemete ültetésével emlékeznek meg a város vízellátásának szolgálatában eltöltött évekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!