Ez komoly téma lesz

2022.10.18. 12:52

A népirtás bűntettét tárják fel közösen

M. R.

Fotó: KISS ANNAMARIE

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központjának következő előadását prof. dr. Norman Neimark, a Stanford University oktatója, a Hoover Institution senior kutatója tartja „Az emberiség történelmének legsötétebb fejezetei: a népírtás története” címmel. Az előadás október 24-én hétfőn 18 órakor kezdődik az MCC Czinderi utca 6. szám alatti központjában.

Az előadás a népirtás bűntettének történetét tárja fel, miközben megvilágítja a fegyveres konfliktusokhoz való viszonyát, illetve azt, hogy a háborúk miért szülnek etnikai tisztogatást és népírtást.

A beszélgetés emellett bemutatja a népírtás fogalmát megalkotó Raphael Lemkin lengyel jogászprofesszor munkásságát, valamint kiemeli a nemzetközi jogi szabályozás nehézségeit. Végül a jelenlegi geopolitikai kontextus fényében elemzi, hogy a népírtások történetéből milyen tanulságokat lehet levonnia az emberiségnek. A beszélgetés moderátora Sándor Lénárd, az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének vezetője.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!