2022.10.07. 11:13
A rendezvény jó a vendégeknek és a vendéglátóknak egyaránt
A ma induló Étterem Hét az idén a komoly gondokkal küzdő vendéglátóknak éppen olyan hasznos, mint a vendégeknek.
Országszerte mintegy 140 étterem várja az eseményre összeállított 3 fogásos, fix árú menüsorral a vendégeket különleges alapanyagokkal, igényes fogásokkal. Az eseményre a www.etteremhet.hu oldalon lehet asztalt foglalni.
Október 6. és 16. között mintegy 140 étterem részvételével indul ismét az Országos Étterem Hét. A programban 11 napon keresztül várják a vendégeket az éttermek 3 fogásos menüsorai, jellemzően az adott étterem repertoárja legjavát képviselve.
Az eseményt nemcsak a vendégek várják. Az Étterem Hét jó lehetőség a vendéglátóknak is, hiszen a vendéglátó ipar is drasztikusan emelkedő költségekkel és a fizető vendégek elapadásának problémájával küzd. A rendezvényt az előző évek tapasztalatai alapján kb. 20-25 ezer fizető vendég látogatja, azaz naponta 2000-2200 fő plusz bevételével számolhatnak a vendéglősök. A jelen helyzetben ez nagy segítség a magyar vendéglátó iparnak és mögöttük lévő alapanyag-beszállítóknak – a lehetőséget igénybe vevőknek ugyanakkor nagy lehetőség, hogy megfizethető áron lássák vendégül családtagjaikat.
A menüárak három kategóriába sorolhatók. A vendéglátóhelyek egy része 4.900 Ft-tól, a prémium kategória indulói 6.900 Ft-tól, míg az exkluzív besorolású éttermek 9.900 Ft-tól kínálják a 3 fogást, szervízdíjjal együtt. Mindezeken túl a résztvevő éttermek egy része szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékkal készül azoknak, akik mélyebben is megismerkednének egy-egy konyhával. Egyes esetekben kifejezetten ritka és különleges fogások is bekerülnek a kínálatba, így összességében az Étterem Hét kínálata magasabb színvonalú, mint valaha. Az éttermek olyan alapanyagokhoz nyúlnak a fogások elkészítésekor, mint a keszthelyi tokhal, fürj, Szent Jakab kagyló, polip, vaddisznó, ördöghal, kardhal. Olyan ételek között választhatunk például, mint a konyakos libamáj brulée, bikavéres marhapofa, rántott süllőpofa, kakas Ramen, hargitai csorba, magyar tarka steak, argentin rib-eye steak vagy a pirított borjúmirigy.
Baranyai éttermek:
Almalomb kulináris kitérő és találkozóhely (Hosszúhetény)
Blöff Bisztró (Pécs)
Dráva Hotel étterem (Harkány)
Elefántos Étterem és Pizzéria (Pécs)
Polgár Elixír Borétterem (Villány)
Tenkes Csárda (Csarnóta)