Indul az Étterem Hét

2022.10.07. 11:13

A rendezvény jó a vendégeknek és a vendéglátóknak egyaránt

A ma induló Étterem Hét az idén a komoly gondokkal küzdő vendéglátóknak éppen olyan hasznos, mint a vendégeknek.

bama.hu

Országszerte mintegy 140 étterem várja az eseményre összeállított 3 fogásos, fix árú menüsorral a vendégeket különleges alapanyagokkal, igényes fogásokkal. Az eseményre a www.etteremhet.hu oldalon lehet asztalt foglalni.

Október 6. és 16. között mintegy 140 étterem részvételével indul ismét az Országos Étterem Hét. A programban 11 napon keresztül várják a vendégeket az éttermek 3 fogásos menüsorai, jellemzően az adott étterem repertoárja legjavát képviselve.

Az eseményt nemcsak a vendégek várják. Az Étterem Hét jó lehetőség a vendéglátóknak is, hiszen a vendéglátó ipar is drasztikusan emelkedő költségekkel és a fizető vendégek elapadásának problémájával küzd. A rendezvényt az előző évek tapasztalatai alapján kb. 20-25 ezer fizető vendég látogatja, azaz naponta 2000-2200 fő plusz bevételével számolhatnak a vendéglősök. A jelen helyzetben ez nagy segítség a magyar vendéglátó iparnak és mögöttük lévő alapanyag-beszállítóknak – a lehetőséget igénybe vevőknek ugyanakkor nagy lehetőség, hogy megfizethető áron lássák vendégül családtagjaikat.

A menüárak három kategóriába sorolhatók. A vendéglátóhelyek egy része 4.900 Ft-tól, a prémium kategória indulói 6.900 Ft-tól, míg az exkluzív besorolású éttermek 9.900 Ft-tól kínálják a 3 fogást, szervízdíjjal együtt. Mindezeken túl a résztvevő éttermek egy része szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékkal készül azoknak, akik mélyebben is megismerkednének egy-egy konyhával. Egyes esetekben kifejezetten ritka és különleges fogások is bekerülnek a kínálatba, így összességében az Étterem Hét kínálata magasabb színvonalú, mint valaha. Az éttermek olyan alapanyagokhoz nyúlnak a fogások elkészítésekor, mint a keszthelyi tokhal, fürj, Szent Jakab kagyló, polip, vaddisznó, ördöghal, kardhal. Olyan ételek között választhatunk például, mint a konyakos libamáj brulée, bikavéres marhapofa, rántott süllőpofa, kakas Ramen, hargitai csorba, magyar tarka steak, argentin rib-eye steak vagy a pirított borjúmirigy.

Baranyai éttermek:

Almalomb kulináris kitérő és találkozóhely (Hosszúhetény)

Blöff Bisztró (Pécs)

Dráva Hotel étterem (Harkány)

Elefántos Étterem és Pizzéria (Pécs)

Polgár Elixír Borétterem (Villány)

Tenkes Csárda (Csarnóta)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!