Ismerkedés a hangokkal, hangszerekkel

2022.10.07. 11:13

A zeneoviban pengethet a legifjabb nemzedék

Ismét indul a zeneóvodai foglalkozás a Szigetvári Zeneiskolában. Az első foglalkozást október 5-én 16.15-től tartották, ezt követően is lehet csatlakozni a csoporthoz.

M. R.

Képünk illusztráció

– Kisgyermekkorban a legfogékonyabbak gyermekeink, nyitottak a világra és őszinték – fogalmaz az intézményvezető, Deichler András a zeneiskola közleményében.
– Mindenre kíváncsiak, óriási a mozgásigényük. Szülői felelősség, hogy gyermekének milyen érdeklődési körnek megfelelő, fejlődését is biztosító foglalkozást választ – teszi hozzá az igazgató.

A pedagógus hangsúlyozza, a gyermekek figyelmét a zene megszólalása rendszerint felkelti, amint meghallják, érdeklődnek utána és kíváncsiak lesznek, szeretnék a hangszereket megszólaltatni, közösen énekelni az előadókkal.
A kisgyermekkorban elkezdett rendszeres zenei foglalkozás szaktanár irányításával a gyermekek személyiségét és minden képességet a leghatékonyabban fejleszti.

– A zeneiskolában régóta tartunk zeneóvodai foglalkozásokat, melyeket Maticsné Darvas Nikoletta vezet. Ő kiválóan ért a gyerekek nyelvén, s amellett, hogy zenél nekik, az óvodások ki is próbálhatják a megszólaltatott hangszereket – árulja el az igazgató. – Rendkívül fontos számunkra, hogy minél fiatalabb korban zenei élményben részesüljenek a gyerekek, akikből a jövő zeneiskolás nemzedéke kerül majd ki – összegzett Deichler András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!