A jó ruhák most még többet fognak érni

2022.10.05. 20:48

Adománygyűjtő vásár: gyermekek étkezését támogatja a bevételből a Pécsi Jótékony Nőegylet

Adománygyűjtő gardróbvásárt rendez a Pécsi Jótékony Nőegylet szombaton, a Palatinus Grand Hotelben. Az esemény részleteiről a szervezők tegnap a helyszínen tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Fotó: Laufer László

A fenntarthatóság jegyében jó állapotú használt ruhák kapnak második esélyt új tulajdonosaiknál a szombati adománygyűjtő gardróbvásáron, melyre a Palatinus Grand Hotelben kerül sor 10-től 18 óráig. Az összegyűlt bevétel a legjobb helyre kerül, hiszen a Pécsi Jótékony Nőegylet olyan nehéz sorsú pécsi gyermekek étkeztetését finanszírozza majd, akik kimaradtak az állami támogatás köréből, azonban élethelyzetük miatt szükségük van segítségre. A gardróbvásár ötletgazdája és főszervezője, Török Bettina elmondta, az alap divat darabok mellett megtalálhatóak lesznek azok a designer ruhák és kiegészítők is, amelyeket pécsi és budapesti neves üzletek, illetve magyar tervezők ajánlottak fel. 

Az idén immár 25 éves Pécsi Jótékony Nőegylet jelenleg 47 taggal rendelkezik, emellett 3 pártolótaggal, 4 tiszteletbeli tagja van. Meszlényiné Fehér Eszter, a szervezet elnöke elmondta, a „Nekem nincs ebédem” program a Pécsi Jótékony Nőegylet legfontosabb tevékenysége, melynek keretében a pécsi és környékbeli hátrányos helyzetű gyermekek általános iskolai étkeztetését támogatják. Jelenleg 120 gyerek ebédjét fizetik, amely havi egymillió forint költséggel jár, tehát éves szinten 12 millió forintot kell előteremteniük, csak a gyermekétkeztetés támogatására. A Pécsi Jótékony Nőegylet emellett támogatja a tehetséges gimnazisták továbbtanulását is, az újszülöttek érkezésekor babacsomaggal segítik a szülőket, a válságba került családoknak pedig egyszeri támogatást biztosítanak. 

Tóth Ilona, a Szieberth Róbert Általános Iskola igazgatója megköszönte a szervezet aktív karitatív munkáját, hiszen a Pécsi Jótékony Nőegylettel az intézménynek hosszú évekre visszanyúló együttműködése van. Mint mondta, a tagok legalább évente kétszer ellátogatnak az iskolába, hogy megismerkedjenek a segítségre szoruló gyermekekkel és családjaikkal.

Megköszönik a kapott segítséget 

Meszlényiné Fehér Eszter két rövid, megható történeten keresztül mutatta be, hogy a szervezetük segítsége mennyit jelent a támogatottjaiknak. 

– Pár hónapja a nőegylet számlájára több százezer forint érkezett, és mellé kaptunk egy levelet, amelyben egy volt támogatottunk megírta nekünk, hogy neki pont jókor jött az általunk nyújtott segítség. Reményt adtunk neki, és ő is szeretne ezzel a támogatással reményt adni olyan más családoknak, akik éppen hiányt szenvednek. Rendkívül megható volt számunkra ez a gesztus – mondta az elnök. Egy másik esetben egy anyuka, akinek korábban a gyermekét támogatták, a gálaestre egy tál süteménnyel érkezett, ezzel is szerette volna megköszönni a szervezet munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában