A nép vallásosságot mutatja be

2022.10.03. 21:34

Adventig nyitva tart a tárlat a bátai Szent Vér kegyhelyen

Mint ismeretes, az országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva idén is megrendezte az Ars Sacra Fesztivált a Pécsi Egyházmegye szeptember 17-25. között.

W. K.

Automatikusan generált description

Fotó: AS

- A hét során bátai és pécsi helyszíneken 24 szakrális témájú rendezvényen várták az érdeklődőket, a rendezők szándéka az volt, hogy minél több művészeti ág és műfaj képviseltesse magát és ízelítőt nyújtson kultúránk szakrális kincseiből, minél több korosztályhoz eljuttatva annak üzenetét - hangsúlyozta a Pécsi Egyházmegye.

A rendezvénysorozat részeként a bátai Szent Vér kegyhelyen a népi vallásosságot bemutató, a helyi katolikusok szakrális tárgyaiból összeállított tárlat nyílt, amelynek anyaga hosszú hónapok gyűjtése és felajánlások eredménye. A képeket, feszületeket, imakönyveket, imalapokat, írásokat és különleges tárgyi emlékeket a fesztivál hetében mintegy ezer látogató tekintette meg, és a folyamatos érdeklődés miatt a kiállítás egészen adventig látogatható marad. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!