A forradalom hőseire emlékeztek

2022.10.21. 18:13

Az egyetem és a polgári szalon közös ünnepséget szervezett

bama.hu (forrás: univpecs)

Fotó: Csortos Szabolcs

Pécs Az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából központi koszorúzási ünnepséget rendezett a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Polgári Szalon Egyesület a PTE ÁJK-KTK campus belső udvarában. A Himnuszt követően dr. Miseta Attila rektor mondott ünnepi köszöntőt, és idézte fel a korabeli történéseket. 
 

– Ahogy az évek múlnak, sajnos egyre kevesebben vannak azok közül, akik meg is élték az 1956-os eseményeket. Legutolsó nagy veszteségünk Debreczeni László volt, aki már nem lehet velünk. Emlékét, csakúgy, mint Péter Károlyét, tisztelettel őrizzük 

– mondta a rektor. – A pécsi eseményeket sokan ismerik. Büszkék lehetünk arra, hogy Debreczeni László személyében egy olyan kiegyensúlyozott szereplője is volt az eseményeknek, aki a diákság szervezésében és követelésének megfogalmazásában az egyik, ha nem a legfontosabb szereplő volt. 
Az ünnepség koszorúzással zárult, dr. Miseta Attila, Koczka Viktor, dr. Bódis József, Lengvárszky Attila, dr. Debreczeni Lászlóné, illetve az résztvevők helyeztek el koszorút és virágokat az emlékműnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!