Főzőverseny is lesz

2022.10.30. 19:39

Az ősz színes terményeiből készülnek alkotások a Zrínyi Várban

M. R.

A kép illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

A Zrínyi Várban a naptár utolsó őszi hónapjában sem kell majd unatkozni. Szabadtéren készült ételek illata, muzsikaszó és lámpások fénye tölti majd be a történelmi jelentőségű helyszínt november 5-én. Egésznapos családi programmal várják az érdeklődőket a bátor hős egykori várában – a Márton-napi őszi vigadalom már kora reggel elkezdődik, reggeltől a vár étke főzőversenyen vehetnek részt az eltökéltek, ehhez előzetes regisztrációra lesz szükség. Bármilyen étellel nevezhetnek a főzni vágyók, amit a helyszínen kell elkészíteni, ehhez fát, vizet, asztalokat, padot biztosítanak a szervezők.

Délelőtt lovaglás, baranta bemutató várható, a gyerekek a „botbirkózást” és az íjászatot is kipróbálhatják. Egykor a zsűri kihirdeti a főzőverseny eredményeit, majd a délután kreatívan folytatódik. Kézműves foglalkozáson vehetnek részt a vendégek, ahol lámpásokat is készíthetnek. Körtáncra is sor kerül, majd pedig a tökfaragó verseny és az őszi termésekből készült kreatív alkotások versenyének eredményhirdetése következik. 

Ezeket az alkotásokat előző nap, november 4. délutánig várják. A faragott tökök mellett így bármilyen kreatív alkotással nevezhetnek a fiatalok, gesztenyéket, falevelet, tobozokat és egyéb terméseket felhasználva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!