Előadással, túrával készülnek az Erdők Hetére

2022.10.04. 07:00

Csak az év végén indulhat el a Zselici Csühögő

Október első hetében tartják az Erdők Hete rendezvénysorozatot, amelyhez az ország számos pontján túrákkal, előadásokkal, erdőtakarítással csatlakoztak.

Zs. J.

A „Tegyünk együtt többet erdeinkért” felhívással fordultak az erdőben dolgozó erdészekhez és az erdőt kedvelő támogatókhoz az első Erdők Hete program indulásakor, 1997-ben a szervezők. A cél az volt, hogy megértessék a nagyközönséggel, hogy nem az erdésztől kell félteni az erdőt, mert ők az erdő gondozói. Azóta minden évben megrendezik ősszel az Erdők Hete programsorozatot.

A mostani rendezvényre (október 03–09.) számos erdészet előadásokkal, óvodai, iskolai foglalkozásokkal, illetve túrákkal készül. A programsorozathoz a Mecsekerdő Zrt. a Mecsek Egyesülettel közösen egy előadást hirdetett meg. Szeptember 5-én délután 5 órakor a Mecsekerdő Zrt. központjában (Pécs, Rét utca 8.) Scheitler Adrienn, a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola vezetője tart előadást a fenntartható erdőgazdálkodásról. Hasonló témával egy idei őszi pécsi tudományos konferencián is foglalkoztak, ahol megemlítették azt is, hogy a klímaváltozás egyik kritikus következménye, hogy egyes fafajták nem képesek alkalmazkodni a változáshoz. Az egyik legfenyegetettebb fafajta a bükk.

Az Erdők Hetéhez kapcsolódhat két baranyai túra is, az egyik október 4-én a Zselicbe vezet, illetve október 8-án, a Mecsek Egyesület bakancsos gyerektúrája indul a Mecsekbe. Találkozó 10.20-kor a Misina tető buszfordulójában lesz.
A több mint százhúsz éves Almamelléki Állami Erdei Vasút, azaz a Zselici Csühögő korábban bejelentett szeptember végi újraindulása információink szerint év végére tolódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!