Siklóson találkoztak a horvátok

2022.10.03. 15:49

Díjakat is átadtak a nemzetiségi napon

Ebben az évben Siklóson rendezték meg a Baranya Megyei Horvát Napot. Pénteken este a siklósi Örsi Ferenc Művelődési Központba várták a megye horvát önkormányzatainak vezetőit, képviselőit.

Zs. K.

– Nagyon nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy segíthettünk a megszervezésben, lebonyolításban, előkészületekben, hiszen Siklós először adott otthont a Megyei Horvát Napnak – mondta Bockovac Tímea, a Siklósi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A rendezvényen elsőként Szolga József, a magyarországi horvátok parlamenti szószólója köszöntötte a megjelenteket, majd rövid figyelemfelhívó beszédében a népszámlálás nemzetiségi adatközlésére hívta fel a figyelmet. Ezt követte a pozsegai Vila Velebita Egyesület énekkarának műsora, majd Sárosácz Mihály, a Baranya Megyei Horvát Önkormányzat elnökének éves beszámolója.

 

Bockovac Tímea elmondta, hogy a siklósi horvát önkormányzat felterjesztésére Poszavácz Anna, nyugalmazott pedagógus, a horvát kórus vezetője, valamint a horvát nyelvoktatásban élen járó Kanizsai Dorottya Általános Iskola részesült elismerésben. A program végén Vízvári Zoltán zenekara szórakoztatta a közönséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában