Kórházba szállították őket

2022.10.12. 08:32

Drónnal találták meg az idős pécsi házaspárt

Rejtélyes körülmények között eltűnt egy idős pécsi házaspár hétfő reggel. A lakásuk kiégett, hollétükről hétfő óta nem tudtak semmit.

Zs. J.

Hétfőn reggel háromnegyed hét után csörgött a telefon a katasztrófavédelem ügyeletén, hogy egy többszintes családi ház ég a pécsi Bogár utcában. A házban egy emeleti szoba teljes terjedelmében égett, a lángok innen terjedhettek át egy tetőtéri szobára. A pécsi tűzoltók négy járművel vonultak a helyszínre, és rövid időn belül a eloltották a tüzet. A tűzoltók az épületet átvizsgálták, a kiégett lakásban senki nem találtak.

Hétfő délután a rendőrség egy közleményt adott ki, melyben a lakosság segítségét kérte egy idős házaspár felkutatásában, akik a kiégett házban laktak. A rendőrségi közleményben megemlítették, hogy a házaspár feltehetően egy szürke, Citroën X2 Xantia típusú személygépkocsival utazhat.

A házaspár felkutatásában besegített a polgárőrség is. Mint a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége a saját honlapján beszámolt róla, hétfőn a Nagykozári Polgárőr Egyesület három fővel a házaspár keresésére indult és késő estig keresték az eltűnt személyeket.

Kedden reggel a rendőrség a megyei polgárőröket megkérte, hogy drónjaival fésüljenek át egy nagyobb erdős területet. A drónnak köszönhetően Pécs-Vasas mellett az erdőben megtalálták a keresett gépjárművet, és benne az idős házaspárt. Mint a megyei polgárőrség írta: rögtön hívták a mentőket, akik a házaspárt kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!