Máriagyűdre tartanak

2022.10.04. 08:09

Édesapáknak és fiaiknak indul zarándoklat

Édesapákat és fiaikat hívja Pécsről induló, Máriagyűdre tartó gyalogos zarándoklatra Felföldi László pécsi megyéspüspök október 22-én.

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Laufer László

A felívás szerint a résztvevők reggel 7.30-tól gyülekezhetnek Pécs határában a II. János Pál útján található, korábbi FEMA parkolóban, majd a menet 8 órakor indul útnak a Pogányon és Bissén át vezető mintegy 31 km hosszú zarándokúton Máriagyűdre. A kegyhelyre várhatóan 14.30 körül érkeznek, ahol a főpásztor vezetésével szentségimádáson vesznek részt a zarándokok a bazilikában, a nap zárásaként.

- Az út egyszerre teremt lehetőséget a lelki töltekezésre, pihenésre, tartalmas beszélgetésekre, az apa–fiú kapcsolat építésére és a teremtett világ szépségeiben való gyönyörködésre - áll a Pécsi Egyházmegye felhívásában. - A távolság megtétele igénybe veszi a testet, ugyanakkor a természet közelsége kiváló helyszínként szolgál a kötetlen beszélgetésekre, ahol a felmerülő kérdéseket és válaszokat az út, a fizikai megpróbáltatás is formálja - emelték ki.

Fontos tudni, hogy a zarándoklaton mindenki a saját felelősségére vehet részt, a szervezők kérik, hogy az időjárásnak megfelelő öltözetről, vízhatlan ruházatról, továbbá kellő mennyiségű folyadékról és igény szerinti hideg élelemről mindenki saját maga számára gondoskodjon. A hazautazás Máriagyűdről egyénileg, a menetrendszerinti buszjáratokkal lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!