Minden apróság hasznos

2022.10.29. 12:44

Élelemmel, tűzifával, pénzzel is segítenek

A korábbiaknál lényegesen többen fordulnak adományokért az utóbbi időben a Magyar Református Szeretetszolgálathoz – a drasztikusan megnövekedett energiaárak és az infláció komoly anyagi kihívást jelent a háztartások számára, emiatt kerülnek sokan nehéz helyzetbe, és kérnek segítséget.

Fotó: Frank Yvette

Az igényekre reagálva a karitatív szervezet Felebarát címmel féléves adománygyűjtést hirdetett, tájékoztatójuk szerint a befolyó összegből személyre szabott segítséget nyújtanak a rászoruló családoknak. 
A Magyar Református Szeretetszolgálat kiemelte, szeptember végéig közel ezer adománykérelem érkezett tűzifa-támogatásra, ami az elmúlt évekhez képest kimagaslónak számít. 

A cél, hogy a krízishelyzetben a lehető legtöbb család számára tudjanak támogatást nyújtani, ezért hívták életre a Felebarát programot, amely tárgyi és anyagi támogatást, illetve edukációs kampányt is magában foglal. 
A Szeretetszolgálat tájékoztatója szerint a mostani adománygyűjtés a korábbiakhoz képest annyiban is más, hogy a téli időszakban havonta váltakozó programok helyett most egyetlen féléves lakossági, vállalati és gyülekezeti gyűjtést hirdettek, hogy a befolyt adományokból a kérelmezők számára személyre szabott, valódi segítséget nyújthassanak: élelmiszercsomagot, tűzifát vagy pénzügyi támogatást jelentő adománykártyát. Utóbbi egy előre, meghatározott összeggel feltöltött bankkártya, amellyel a szeretetszolgálat több hónapon keresztül segíti majd anyagilag a rászorulókat, akik az összeget akár számlák befizetésére, gyógyszerek kiváltására vagy bevásárlásra is fordíthatják. 

A Felebarát program másik fontos eleme, hogy a háztartási kiadások csökkentését célzó praktikus és hasznos tanácsokkal látják el a családokat, illetve a Magyar Református Szeretetszolgálat praktikus javaslatokat tartalmazó kiadvánnyal is segíti a gazdasági krízis érintettjeit. 

A Felebarát adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet bankszámlájára való utalással (közlemény: „Felebarát”) lehet csatlakozni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!