Szerződést bontottak

2022.10.19. 07:16

Eltűntek a munkások a pécsi Engel János utcai új tűzoltólaktanya építéséről

Két tűzoltólaktanya épül Pécsen pályázati forrásból, adtuk hírül az örömteli hírt lapunk hasábján pár évvel ezelőtt. Mivel a közbeszerzés jelentős mértékben elhúzódott, így a kivitelezési munkálatok 2021 tavaszán indultak el.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Az egyik objektum az Engel János József utcában, a másik a Megyeri úton épül azóta – a pályázati forrásból elnyert – megközelítőleg hatmilliárd forintból. Az Engel utcai beruházás a jelenlegi – korábban életveszélyesnek nyilvánított laktanya mellett indult meg, míg a Tüzér utca és a Megyeri út csomópontjában lévő épület zöldmezős beruházás keretében valósul meg, melynek sajtóbejárására 2022 tavaszán került sor. 
A hónapok haladtak, de sem a Megyeri úti laktanyát nem adták át hivatalosan, míg az Engel utcairól eltűntek a munkások, munkagépek, vagyis ezen a helyen teljesen leállt az építkezés. 

– Az Engel János úti beruházás kivitelezőjével a katasztrófavédelem a határidők nem teljesítése miatt szerződést bontott. Az alapozómunkák megtörténtek, így a terep alkalmas arra, hogy az új eljárásban kiválasztandó kivitelező folytassa a munkát

 – válaszolta megkeresésünkre az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs osztálya, akik leírták azt is, hogy jelenleg a terület átadása-átvétele zajlik, és a kivitelezés a szerződés megkötését követően indulhat újra. 

A másik tűzoltólaktanyáról, a Megyeri útiról megtudtuk, hogy az 1613 négyzetméter alapterületű, kétemeletes, négy szerállásos épület helyet ad majd a pécsi katasztrófavédelmi kirendeltségnek, és a hivatásos tűzoltó-parancsnokság egy része is ideköltözik majd. Ennek átadása rövidesen, még ebben a hónapban megtörténhet, írta lapunk megkeresésére elküldött írásos válaszában az országos katasztrófavédelem sajtóosztálya. 

Fotós: Laufer Lászó

A két új laktanya kiválasztásánál a cél az volt, hogy Pécs két olyan súlyponti helyén épüljön meg, hogy a kár­esetek a lehető legrövidebb idő alatt megközelíthetőek legyenek, rövidüljön a vonulási idő. 
 

– A cél nem más, mint a városban és a környéken élők, kiemelten a sűrűn lakott lakótelepek biztonságának erősítése

 – említette meg válaszában a katasztrófavédelem. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában