A megoldások már körvonalazódnak

2022.10.11. 12:45

Energiaválság: a közvilágítást biztosan korlátozzák Komlón

Az energiaválsághoz kapcsolódó intézkedési tervről egy hét múlva, október 18-án dönt a képviselő-testület.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

– A megoldások már körvonalazódnak, biztosan életbe lépnek változások – fogalmazott internetes közösségi oldalán Polics József, Komló polgármestere. – Kormányzati segítségre akkor számíthat a város, ha az önkormányzat is megteszi az energiamegtakarítás eléréséhez szükséges lépéseket - ennek megfelelően a polgármesteri hivatal működési rendjében és a közvilágítás terén biztosan lesznek változások – közölte. 

A képviselő-testület elé kerülő javaslat szerint november elsejétől teljesen megváltozik az önkormányzati hivatal működési rendje. Hétfői napokon 8-tól 17.30-ig, keddenként 8-tól 16 óráig tartana az ügyfélfogadási idő, a hét többi napján távmunkában működne az intézmény. Polics József kiemelte, a változtatás miatt az ügyintézés tekintetében hátrány senkit nem érhet. 

A közvilágítással kapcsolatban három megoldási lehetőség kerül majd a testület elé. Az egyik variáció, hogy minden második lámpát lekapcsolnak - ennek költségvonzatát a napokban pontosítják. A másik lehetőség, hogy 22-től hajnali 4 óráig szünetel a városban a közvilágítás, a harmadik pedig az, hogy az éjszakai órákban csak a gyalogátkelőhelyek és a főbb közlekedési csomópontok környékét világítják meg. 

A polgármester hangsúlyozta, a képviselőtestület a költségek ismeretében hozza majd meg a döntést, de az biztos, hogy a három javaslat közül az egyik meg fog valósulni. A cél legalább ötven százalékos energiamegtakarítás elérése. 

Ötletelnek

A költségvetés stabilitásának megőrzése érdekében veszélyhelyzeti forgatókönyv készül Komlón, ennek összeállításához kérte a városban élők javaslatait szeptember végén a polgármester - a felhívásra rengeteg ötlet érkezett be az elmúlt hetekben, költségcsökkentésre vonatkozók éppúgy, mint a bevételek növelésére fókuszálók. Elsősorban a lakosság és az intézményvezetők részéről futottak be az észrevételek, az ötletek a [email protected] e-mail címre továbbra is küldhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!