Halálsziget

2022.10.26. 16:58

Fényjátékkal és régészeti leletekkel várják a látogatókat

Még lehet regisztrálni a nagy sikerre való tekintettel ismét műsorra tűzött hátborzongató éjszakai vezetésre a szigetvári Zrínyi Várba.

M. R.

Képünk illusztráció

Fotó: Czinege Melinda

A Halálsziget című interaktív programot október 28-án, pénteken este hat órától tartják, a jelentkezéseket a [email protected] címre várják még október 26-27-én.

– Az első alkalommal olyan sokan gyűltek össze, hogy alig fértek el bizonyos helyszíneken, ezért is vezették be ezúttal a regisztrációt – tudtuk meg Salamon Ferenc várkapitánytól.

A korábbi, Zrínyi Napokon bemutatott vezetéshez hasonló, azonban új tematika mentén megtervezett programra számíthatunk, ahol a 16. századi különlegességek, veszélyek, félelmetes történetek kerülnek a fókuszba. Szó lesz többek között Zrínyi és Szulejmán holttestének sorsáról, a hátborzongató titkokról árulkodó régészeti leletekről, a múzeumban pedig különleges fényjátékkal várják a látogatókat. Nem maradnak el a korabeli szerelmi tragédiák sem, Delimán, Kumilla, Deli Vid és Borbála emlékezetét is felidézhetik a látogatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!