Sopronból érkeznek a járművek

2022.10.16. 16:58

Fiatalodik a helyi buszok flottája, biztonságosabb lesz a közlekedés

W. K.

Fotó: Karnok Csaba

Fiatalodik a komlói helyi tömegközlekedés járműparkja a közeljövőben, a Komlói Tömegközlekedés Blog információi szerint. A városban közlekedő járatok biztosításához naponta 12-14 jármű szükséges, köztük vannak elavultak - a flotta átlagéletkorának szinten tartása érdekében várhatók ismét újítások. 

A blog szerint várhatóan Sopronból több háromajtós jármű is érkezik Komlóra a következő hónapokban - a buszokat átcsoportosítják: a budapesti agglomerációban felszabaduló, 8 éves járművek állnak szolgálatba a hűség városában, az ezáltal ott feleslegessé váló 12-14 éves autóbuszoknak pedig más városokban - így Komlón - keresnek feladatot.

A hajdani bányászvárosban, a blog tájékoztatója szerint, legutóbb idén januárban fiatalodott négy Szombathelyről érkezett járművel a helyi autóbusz flotta, most pedig további 2008-as évjáratúak várhatók, amelyek a selejtezés előtt állókat váltják majd ki. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!