Ünnepélyes sziromszórás is lesz

2022.10.03. 20:25

Gandhira emlékeznek kedden a Botanikus Kertben

Mahatma Gandhit talán senkinek sem kell bemutatni. Születésének 153. évfordulója alkalmából a Pécsi Tudományegyetem október 4-én megemlékezést tart a Botanikus Kertben.

bama.hu

Fotó: AS

„A haza atyja” jelzővel is felruházott Mahatma Gandhi október 2-án született, és már életében is legendává vált. Oroszlánrészt vállalt a független India megteremtésében, tetteivel az erőszakmentességre is próbálta felhívni az emberek figyelmét. E célból tett lépéseit az utókor is jutalmazta. Az ENSZ közgyűlése 2007-ben születésének napját az Erőszakmentesség Világnapjává nyilvánította. Neve halála után is egyet jelent a békével és a szeretettel, valamint annak keresésével.

A Pécsi Tudományegyetem egyik nagy büszkesége a Botanikus Kertben található Gandhi szobor. Az emlékművet a régre visszanyúló indiai kapcsolatok tiszteletére adományozta Pécs városának és az egyetemnek a Kulturális Kapcsolatok India és az Indiai Kulturális Minisztérium 2014-ben. Október 4-én, kedden, 17 órakor itt kerül sor a megemlékezésre, valamint az ünnepélyes sziromszórásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!