Életszerű segítség

2022.10.04. 19:39

Gyógyszerek vásárláshoz is adnak támogatást Komlón

W. K.

Fotó: Bencsik Ádám

Humánusabbá tette, az élethez igazította a települési gyógyszertámogatások igénylésének feltételeit tartalmazó helyi rendeletet a komlói képviselő-testület. Az utóbbi időszakban ugyanis - az elmúlt évek minimálbér és nyugdíjemeléseinek következtében - jellemzővé vált, hogy jövedelemhatár-túllépés miatt nem tudták döntésre előkészíteni a kérelmeket.  

A települési gyógyszertámogatásra való jogosultság megállapításánál a 2008 óta változatlan 28.500 Ft-os minimálnyugdíj a számítás alapja: a havi 7 ezer forintos hozzájárulást eddig az kaphatta, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladta meg ennek 200 %-át - ez októbertől 250 %-ra emelkedett. Egyedül élőknél szintén jelentősen növelték a jövedelemhatárt, a nyugdíjminimum 400 %-ára, 114 000 forintra. 

A figyelembe vehető gyógyszerköltségek összege is módosult, szintén kedvezőbb feltételeket teremtve az igénylők számára, és a támogatás maximális mértéke is emelkedett, 15 ezer forintra.  

  1. Tavaly Komlón települési gyógyszertámogatásra 8 millió forint volt az előirányzat, ennek nagyjából a felét használták fel. A megmaradt összeg az idei kerethez kerül.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!