Pályaválasztásról felsőfokon

2022.10.03. 20:48

Harmadszor rendezik meg az Irány a PTE! Kultúrfesztet

A Pécsi Tudományegyetem harmadszor rendezi meg kiemelt beiskolázási rendezvényét, az Irány a PTE! Kultúrfesztet a pécsi Expo Centerben 2022. október 14-én.

bama.hu (forrás:PTE)

A pályaválasztási fesztivál célja, hogy a leendő egyetemi hallgatókat megismertessék a Pécsi Tudományegyetem által kínált széles képzési és szolgáltatási portfólióval, de mindemellett bemutatják azt is, hogy a PTE sokkal több, mint egy felsőoktatási intézmény a sok közül: a PTE Családba tartozni egy életre meghatározó élményt jelent.

A hagyományos standos kiállítói tér mellett szakmai előadásokkal, tanácsadásokkal, és az egyetemi fesztiválhangulatot megidéző koncertkavalkáddal, plusz nyereményjátékokkal várják a középiskolásokat, pedagógusaikat és szüleiket a rendezvényre.

- Szeretnénk, ha egy napra minden érdeklődő belecsöppenne abba a világba, abba a hangulatba, amit Pécs és a Pécsi Tudományegyetem kínál - mondta el Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató. - Az új felvételi szabályok ismertetéséről, a karok kínálatán és a kollégiumi lehetőségeken át, az egyetemi sportéletig és diákversenyekig minden területről kaphatnak információt az érdeklődők, ráadásul négy olyan fellépőnk is lesz, akiknek életútjának legalább egy része egyetemünkhöz kötődik.

A Kultúrfeszten fellép majd a Made in B, O'Sullivan, Mehringer és Pixa, de például dalszerző kurzust tart Beck Zoltán, a PTE adjunktusa, aki nem mellesleg a 30Y együttes frontembere. A rendezvényen ott lesznek a PTE kiemelt partnerei, így Pécs városa is, akikkel a közös marketing stratégiai összehangolásért “Városmarketing Stratéga” díjat kapott az egyetem.

A több hazai és nemzetközi szakmai díjat elnyert Kultúrfeszt látogatása október 14-én, pénteken 10:00 órától 17:00 óráig ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A program részletes információit a kapcsolódó honlapon (http://felveteli.pte.hu/kulturfeszt), valamint a hivatalos Facebook eseményben (3. Irány a PTE! Kultúrfeszt | Facebook) teszik közzé a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!