Elkészült az új szakasz

2022.10.19. 18:30

Harmincötmillió forint plusz támogatást kaptak a kerékpárútra a kormánytól

Az előző városvezetés idején határozták el, hogy közlekedési szempontból Kertváros egyik főütőerének számító Nagy Imre út egy, rendkívül nyomvályús, hullámos szakaszát felújítják, illetve bicikliutat is építenek mellette.

B. M.

Fotó: Katona Tibor

Az út mintegy félkilométeres szakaszon újult meg, míg a kerékpárosoknak másfél kilométer hosszan létesítettek új útvonalat.

A fejlesztésekre vonatkozó pályázat beadása után a pécsi önkormányzat 2017-ben köthette meg a pénzügyi finanszírozásról szóló támogatási szerződést, a projekt teljes körű előkészítését és lebonyolításával a Pécsi Városfejlesztési NZrt. bízták meg.

A munkálatokat 2021-ben már a baloldali városvezetés adhatta át, az ő idejükre esett a megvalósítás gyakorlati, látványos szakasza. Ugyanakkor 2020-ban már látható volt, hogy a korábban elnyert 324 milliós keretösszeg nem lesz elegendő, ezért 35 milliós ráemelést kértek a kormánytól. Az önkormányzat a döntést meghozataláig a hiányzó forrást megfinanszírozta.

 

A kabinet idén nyáron végül jóváhagyta a város kérését, így a teljes beruházást 100 százalékban pályázati forrásból valósulhatott meg. Többek között hasonló fordult elő a pécsi Vásárcsarnoknál is, igaz abból politikai ügyet kreáltak a pécsi városvezetők, végül azonban a kormány ugyanúgy jóváhagyta ott is a több százmilliós ráemelési kérésüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában