Debütált az új dal

2022.10.28. 19:16

Himnuszt írt a borozáshoz a Punnany Massif énekese

November 11-én jelenik meg Meszes Balázs első szólólemeze, amelynek beharangozó videoklipje, a „Jól igyál!” már látható.

Zs. K.

Fotó: Löffler Péter

A Punnany Massif énekese, Meszes Balázs „Meszka” néven indította el a szólóprojektjét és hamarosan kiadja az első önálló albumát is. A november 11-én érkező korong egyik száma a „Jól igyál!”, ami a magyar borvidékek, de főként Villány előtt tiszteleg. 

- Pálinkadalunk már volt, de a borozásról még nem íródott ilyesmi – emelte ki Meszka, akinek baranyai származása miatt nem kellett messzire mennie az inspirációért. -Tulajdonképpen a szőlősorokon nőttem fel, rendszeresen segítettem szüretelni. Felnőttfejjel bejártam a villányi térséget és elkezdtem felfedezni a borok közötti különbségeket. Ráadásul a Punnany Massif is gyakran kapott meghívást az ország borfesztiváljaira.

Meszka azt mondja, a feleségével már hazánk összes borvidékét felkeresték és az évek során igazi bor-szerelmesek lettek. 

- Kétségtelenül a villányi a kedvenc régiónk, ezért eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a közel egy éve a fiókban álló dalomat egy kicsit átalakítanám úgy, hogy a himnuszuk lehessen. Baranyai gyerek vagyok, miért ne róluk szólna a számom?

A város polgármestere és a Borvidék képviselői azonnal támogatták az ötletét, ők maguk is tervezték egy hasonló szám elkészítését. 

- Összehozott minket a sors, mindannyian jó helyen voltunk a megfelelő időben.

Az énekes-dalszerző a Villányi Vörösbor Fesztivál programjának keretén belül mutathatta be akusztikus formában a szólólemezét is Pető Szabi zenésztársával. A „Jól igyál!” klipjét a koncert másnapján rögzítették Villány város és a Villányi Borvidék támogatásával, a forgatás pedig kifejezetten emlékezetesre sikeredett: - Végigbuliztuk az éjszakát a fellépés után, ezért kitaláltam, hogy jobb, ha már nem is fekszünk le aludni, úgyis a hajnali napfelkeltében kezdjük a felvételeket a villányi szőlősoron - vallotta be Meszka. - Mindenhol szeretettel, bor-, és pálinkakóstolóval fogadtak minket, úgyhogy ahogy teltek az órák, egyre jobban, otthonosabban éreztük magunkat. A fesztivál miatt különösen fantasztikus volt a hangulat a városban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!