Megéri zölden gondolkodni és tervezni

2022.10.03. 17:44

Idén is több környezettudatos projekt megvalósulását támogatta a Duna-Dráva Cement Kft.

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Zöld Megoldás-pályázatának keretében idén szeptemberben négy projektet avatott Baranya megyében.

Zs. K.


Míg a Teleki szakképző a „Körforgás a zöldben” fantázianevű projektjével a korábbi parkátalakítást folytatta, addig a Nagyharsányi Óvoda a „Fenntartható és ehető óvodaudvar” projekttel a polikarbonát melegházat téliesítette, ezzel megteremtve a lehetőséget, hogy télen is friss zöldség kerüljön a gyerekek asztalára. 

A Szavai Óvoda „Le a cipővel” pályázata a környezettudatos életet kívánja megalapozni a gyermekek számára a mozgás és egészség fejlesztésével. A projektek megvalósulását egy-egy millió forinttal támogatta a DDC. 

A Pécs vonzáskörzetében nyertesként kihirdetett Orfűi Fekete István Óvoda és Konyha „Ismerd meg lakóhelyed szépségeit - orfűi felfedezőmanók központja” nevezetű projekt keretében egy zárt, szabadtéri foglalkoztatót hozott lére, melynek célja az interaktív oktatás. A pályázat megvalósulását 1,5 millió forinttal támogatta a vállalat. Az átadó ünnepségeket szeptember 29-én és 30-án tartották, ahol Guth Zoltán, a vállalat kommunikációs vezetője köszöntötte a résztvevőket.
 

A Duna-Dráva Cement Kft. idén is meghirdette a Zöld Megoldás-pályázatot a váci és a baranyai régió számára, hogy további „zöld” kezdeményezések valósuljanak meg a térségekben. A 2022/23-as pályázati időszakról a vállalat honlapján olvashatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!