Egyeztették az időpontot

2022.10.06. 09:41

Jövő héten megszabadulhatnak a régi kacatoktól a mohácsiak

Október 13-án, azaz jövő csütörtökön szabadulhatunk meg a megunt, használhatatlanná vált bútoroktól, egyéb kacatoktól.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Képünk illusztráció

Fotó: Lang Róbert

A korábbi gyakorlatnak megfelelően idén ősszel is lesz lomtalanítás Mohácson, amit ezúttal is előre egyeztetett időpontban - jövő csütörtökön - végez majd el a szolgáltató. Mindennek az a célja, hogy ne változzanak átmeneti lomtárolóvá az utcák, vagyis csak akkor kerüljenek elő eddigi helyükről a régi bútorok, kacatok, amikor azokat elszállítják. 

A lomokat a lomtalanítási menetrendben meghatározott napon, reggel 6 óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára az ingatlanok előtti közterületre. A szolgáltató kérése, hogy a bútorokat a hatékonyabb helykihasználás, a gyorsabb munkavégzés érdekében kérjük, szétszerelve adják át. A zsákok, dobozok megtöltésénél pedig ügyeljünk arra, hogy azok kézi erővel mozgathatóak legyenek, emeléskor a súly miatt ne szakadjanak ki, és ne tartalmazzanak a rakodást végző személyt veszélyeztető anyagokat, például üvegdarabot, mely kivághatja a zsákot, és megsértheti munkatársunkat.

A lomtalanítás alkalmával nem viszik el a növényi és állati hulladékot, az építési-, bontási törmeléket, az elektromos és elektronikai készülékeket, a veszélyes hulladékot, az akkumulátort, gumiabroncsot, festékmaradékot, továbbá azt a háztartási, gazdálkodói, vállalkozói tevékenységből származó hulladékot, ami a heti szállítás alkalmával a kukában is elhelyezhető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!