Lesz újabb Covid-hullám?

2022.10.28. 20:25

Kemenesi Gábor: közösségi térben hordjunk maszkot!

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

„Lesz újabb Covid-hullám?” – tette fel a kérdést közösségi oldalán Kemenesi Gábor pécsi virológus, aki ezt meg is válaszolta, hogy valószínűleg lesz, ám képtelenség megjósolni bármit is vele kapcsolatban. 

Megelőzésként javasolja, hogy zárt térben használjunk maszkot (FFP-t), illetve a bejegyzésében kitért arra, hogy lassan az influenza is visszatér. Az influenzával kapcsolatban megemlítette, hogy angliai adatok is a délen tapasztalt forgatókönyvet hozzák, vagyis korábban kezdődik és javarészt a fiatalokat érinti az idei influenzaszezon. Mint mondta, mindkét (Covid, influenza) vírus ellen érdemes kérni a védőoltásokat. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte, hogy a héten befejeződik az influenza elleni oltóanyag kiszállítása a háziorvosi praxisokba és foglalkozásegészségügyi orvosokhoz, így a jövő héten már az ország egész területén rendelkezésre áll az influenza elleni vakcina. A népegészségügyi központ felhívta a figyelmet, hogy az influenza ellen minden ősszel újra szükséges felvenni a védőoltást. A védőoltás mindenkinek ajánlott, de különösen javasolt a veszélyeztetett csoportokba tartozók és az egészségügyi dolgozók számára. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában