Bemutatják a város múltját

2022.10.10. 13:31

Lemondott a Pécs Története Alapítvány titkára, hamarosan megválaszthatják az utódját

A Pécs Története Alapítványt 1992-ben azzal a céllal hozta létre a pécsi önkormányzat, hogy a város történetét bemutató, színvonalas és reprezentatív nagymonográfiát gondozza.

B. M.

Az alapítvány négy fő korszakra osztotta fel a munkát és a kijelölt történészek irányításával végezték. Rengeteg tudományos munkatársat kértek fel a feladatra, sokan az ország más területéről is bekapcsolódtak, hogy minél pontosabban tudják a város múltját bemutatni. 

A minap a korábbi alapítványi titkár lemondott, helyére pedig az alapítvány kuratóriuma Hegedüs Katalint javasolta, ezért az önkormányzat illetékes testülete őt választhatja meg. Az aspiráns a Pécsi Tudományegyetemen folytatta tanulmányait, a doktori képzését, mellyel párhuzamosan a doktori program oktatás- és tudományszervezési feladatait látta el. Az egyetem Történettudományi Intézetében 2000 óta dolgozik főállásban ügyvivő szakértőként. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!