Figyelem!

2022.10.12. 14:35

M6/M60: sávlezárásokra készülhetnek az autósok

A Mecsek Autópálya Koncessziós társaság az autópálya állapotának megőrzése érdekében október 10-től kezdődően várhatóan október 17-ig az M6/M60-as különböző szakaszait felületi bevonati rendszerrel kezeli. A felületi bevonati rendszer munkálatai sávzárás mellett zajlanak a forgalom minimális zavarása mellett.

Zs. J.

Fotó: Shutterstock

A bevonati rendszer alkalmazása során, a munka utolsó fázisában, finomra tört, 2mm-es szemnagyságot nem meghaladó kőzúzalékkal borítják be a pályaburkolat felületét.

A felületi bevonattal érintett szakaszok környezetében az autópálya burkolatának felületén szóróanyaggal találkozhatnak az autósok. A szóróanyag olyan apró szemnagyságú, hogy az a közlekedők számára nem jelenthet veszélyt, a közlekedő gépjárművek műszaki állapotát hátrányosan nem érinti.

A felületi bevonattal kezelt sávokon áthaladó gépjárművek sofőrjei a szokásostól eltérő hanghatást tapasztalhatnak, ezért kérik, hogy az útviszonyoknak megfelelően a megengedett sebességgel, fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett útszakaszokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!