Sajtóközlemény

2022.10.06. 13:38

Pécsi Fidesz: ne másra, hanem önmagára mutogasson Péterffy Attila, amiért sztrájkba léptek a pécsi szemétszállítók

A pécsi Fidesz is reagált a Biokom szemétszállítóinak ma sztrájkjára. A sajtóközlemény változtatások nélkül közöljük.

bama.hu

Fotó: Laufer László

„Bár rendezhette volna a szemétszállítók bérét a városvezetés, ezt nem tették meg. Viszont a cégvezető felvehetett 13 millió forintos jutalmat; miközben a dolgozókat fenyegeti a polgármester.

Ma már mindenki látja, hogy Péterffy Attila polgármesterré választása óta egyre nagyobb a káosz és a rendetlenség a pécsi utcákon. Most ennek az igénytelenségnek a megfejelésére készül a polgármester és Meixner Barna azzal, hogy bérrendezés helyett inkább a Biokom szemétszállítási feladatait ellátó dolgozókat fenyegetik, akik megélhetési gondjaik miatt sztrájkolnak.

2022. júniusában Péterffy Attila utasítására a Városháza Költségvetési és Gazdasági Bizottságának baloldali tagjai 12.900.000 Forint jutalmat szavaztak meg Meixner Barna Biokom vezérigazgató részére. Mindezt úgy, hogy Meixner fizetésének megemelésére már bőven jutott forrás korábban, ezért most havonta 1.533.000 Ft a jövedelme, ami 40 százalékkal több az előző vezető, Kiss Tibor díjazásánál.

Ezek után itt az ideje, hogy Péterffy és Meixner a saját jövedelmeik helyett a Biokom dolgozóinak megélhetését tartsák végre szemük előtt: Meixner jutalmából ugyanis a cég 91 érintett dolgozóját fejenként 141.508 Forinttal lehetne segíteni. Annál is inkább szükség lenne erre, mert a városvezetésnek lehetősége lett volna a bérfejlesztésre - állami pénzből -, de erre nemet mondtak, ezt nem engedélyezték.

Javasoljuk Pécs baloldali polgármesterének, hogy azonnal fejezze be a rengeteg tanácsadójának a milliókkal kitömését, és a város kárára történő hízlalását, sértegetés és fenyegetőzés helyett pedig inkább becsülje meg a Biokom dolgozóit is.” – írja sajtóközleményében a pécsi Fidesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!