Takarékossági tervek

2022.10.12. 20:25

Szászváron is tervezik a közvilágítás korlátozását

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: SIMON MORICZ-SABJAN

Az energiatakarékosság érdekében több fontos döntést is hozott a szászvári képviselő-testület a legutóbbi ülésén. Eszerint a téli időszakra a Borház, valamint a Bányászklub épületét bezárták, az utóbbiban működő szolgáltatások átkerültek a Szent István Közösségi Házba. A településüzemeltetésért felelős Nonprofit Kft. dolgozói a polgármesteri hivatal épületébe költöznek át, így a fűtéssel és világítással is lehet spórolni.

A közvilágítás korlátozására is várhatóan sor kerül, ennek részleteiről azonban még nem született döntés. Megoldásként felmerült, hogy a frekventált helyek kivételével településszerte csak minden második égő világít majd, illetve az is felvetődött, hogy éjszakánként meghatározott időszakban nem lenne közvilágítás. Utóbbit a testület elvetette, a közbiztonság érdekében. Az önkormányzat célja, hogy az égőket LED-re cserélve a rendszer korszerűsítésésére mihamarabb sor kerüljön.

A testület döntése szerint a polgármesteri hivatal munkarendjét is érintik a korlátozások:  november 1-jétől péntekenként home-office-ban dolgoznak a munkatársak, az idei szezonban a hivatal épületében csak fával fűtenek. 

Mindezek mellett az önkormányzat valamennyi épületét energetikai szempontból felmérik, cél, hogy mindenütt a lehető legnagyobb megtakarítást tudják elérni a lehető legkisebb zavart keltve a mindennapi működésben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!