„Ültess Fát a Holnapért"

2022.10.30. 13:54

Újabb növényekkel gazdagodott Szászvár

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Bús Csaba

Meggyfa, mammutfenyő, cseresznyefa - eddig ezekkel a növényekkel gazdagodott a település a Szent István Közösségi Ház által nemrég indított "Ültess Fát a Holnapért" helyi kezdeményezés során.

Mint ismeretes, az intézmény felhívásában arra kérte a lakosságot, hogy akinek lehetősége és kedve van, ültessen egy fát az udvarába, kertjébe, és fotózza le, a képet pedig küldje el a Közösségi Ház címére. Az is csatlakozhat a projekthez, akiknek nincs helye a faültetésre - bármelyik közterületen, például a játszótéren, a strand, vagy a Bányász park területére is telepíthető növény, a program részeként.

A terv szerint a fásításhoz az önkormányzat is csatlakozik, tájékoztatta lapunkat Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere.  

A fa egyre nagyobb érték, az ember kezdi felismerni, hogy nem a fának van ránk szüksége, hanem fordítva: e gondolatmenet mentén indították el a mozgalmat Szászváron, és úgy tűnik, a kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!