Apró kertészek

2022.10.03. 15:03

Zöldség is terem már a komlói oviban

W. K.

Fotó: Karnok Csaba

Magaságyásokkal és csapadékgyűjtő rendszerrel gazdagodott a gesztenyési óvoda - sikeres pályázatával 400 ezer forint támogatást nyert a fejlesztésre a Gesztenyési Óvoda Gyermekeiért Alapítvány, az egyik áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” pályázatán. 

A benyújtott projektekről a vásárlók szavazhattak - a komlói intézmény programjára, amelyben a kerti munka közösségformáló erejét, a saját termesztésű zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával az egészséges életmódra, környezettudatosságra nevelést emelte ki az alapítvány, összesen 9694 voksot adtak le a vevők.

Az elnyert támogatásból a közelmúltban telepítettek három magaságyást, valamint a szerszámoknak helyet adó faházat és a hozzá tartozó 6 méter hosszú ereszt a vízgyűjtő ballonnal a gesztenyési óvodában, a családokkal, a szülőkkel összefogva. Az udvar új elemei jól illeszkedik az intézmény profiljába: „Zöld óvoda”-ként a környezeti nevelésre, a környezettudatosságra nagy hangsúlyt fektetnek a nevelési-oktatási programjukban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában