Amerikába utazhatunk

2022.11.12. 11:13

A felnőtteket a hangverseny, a gyerekeket az Öko-Kuckó várja

A zene az kell. Hétköznap, hétvégén, szóval igazából mindennap. A november 12-ei, 6 órai Pannon Filharmonikusok koncertje pedig igazi ínyencségeket ígér.

Fotó: Pesthy Márton

Amerikába utazhatunk a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával két komponista darabjain keresztül. Elsőként a magyar származású Dohnányi Ernő szemével tekinthetünk a távoli államra. A már idős korában megírt Amerikai rapszódiában a műveire már oly jellemző népiesség fedezhető fel, csak ebben az esetben nem a magyar, hanem az amerikai népdalok világához nyúlt. Ezt követően egy fiatalkori műve csendül fel, amelyben a csellóé a főszerep. Zárásként a zenés színház nagy sikerű angol zeneszerzőjének, Andrew Lloyd Webbernek Requiem című darabja tölti be a Kodály Központ koncerttermét. Ez a mű az egyetlen egyházi és klasszikus mű a musicalszerző életművében.

A hétvégi Pannonicum koncertek keretében megvalósuló hangverseny idejére az Öko-Kuckó játszóház is újra kinyitja kapuit, hogy ameddig a szülők elvesznek a klasszikus zene világában, addig a gyerekek se unatkozzanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában