Sajtóközlemény

2022.11.02. 08:30

A fűtési szezonban ne zaklassa a pécsieket a városvezetés! – írja sajtóközleményében a pécsi Fidesz

Dr. Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője sajtóközleményben reagált Horváth Tamás, pécsi képviselő napokban adott interjújára. A sajtóközleményt változtatások nélkül közöljük.

Bama.hu

Fotó: Laufer László

„Horváth Tamás képviselő úr, a városvezető baloldali koalíció tagja interjút adott a napokban az egyik helyi híroldalnak, amiben gyakorlatilag megfenyegette a Tettye környéken élő pécsieket azzal, hogy a városvezetés ráküldi a hatóságot azokra, akik klímát szereltek fel a házuk, lakásuk homlokzatára.

Felszólítjuk a városvezetést, hogy az energiaválság kellős közepén, a tél beállta előtt, hagyja békén a pécsieket, ne terrorizálja a Polgármesteri Hivatal azokat, akik klímákkal szeretnének fűteni!

Egyetértünk abban, és támogatjuk, hogy Pécs városképét óvni kell, hiszen az évszázados közös értékünk, közös épített örökségünk. Azt javasoljuk azonban, hogy a városvezetés legalább május közepéig adjon moratóriumot a Tettyén - és a város más pontjain - élő pécsieknek, a fűtési szezon végéig ne kelljen leszerelniük a most ellenségnek kikiáltott utcafronti klímákat.

Ha a „szakértő” városvezetés mindenáron Pécs városképével kíván foglalkozni, akkor javasoljuk, azon dolgozzanak inkább, hogy például a Tettye környékén a járdaszegélyekből mindenhonnan meredező méteres gaztengert legalább évente egyszer eltávolítsák!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!