Megköszönték a munkájukat

2022.11.22. 15:03

A szociális munkások a háttérből szolgálják az egész társadalmat

A szociális munka napját ünnepelték a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében. Idén is több elismerést adtak át a területen kiemelkedő elkötelezettséggel dolgozó szakembereknek.

M. R.

A rendezvény gálaműsor keretében zajlott, a szociális munka minden határon átívelő jelentőségét mutatja, hogy a program ezúttal is a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME), a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Baranya Megyei Kirendeltsége és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata közös szervezésében zajlott, a helyszínt a Baranya Megyei Önkormányzat biztosította.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Főigazgatói dicséretében részesült dr. Liszt Mariann, a  Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ IV. számú Szakmai Egységének vezetője elkötelezett szakmai munkájáért; Tormási Gyuláné, a Baranya Megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény Mozsgói Otthonának szociális munkatársa kreatív, kiemelkedő minőségű szakmai munkájáért; illetve Steier Jánosné, a Baranya Megyei Platánliget Otthon mosónője, a példaértékű, lelkiismeretes munkája és önzetlensége elismeréseként.

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesterének Dicséretében részesült Dóczi Eszter, az INDIT Közalapítvány „TISZTÁS” Szenvedélybetegek Nappali Ellátójának vezetője, Lojek Attila, aki 1995 óta a Fogd a Kezem Alapítvány segítő munkatársa, Bodor Andrea, a Kerek Világ Alapítvány Integrált Intézményének vezetője, Pestality Norbertné, a Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatóságának humánerő gazdálkodási ügyintézője, valamint Takács Tímea, az Integrált Szociális Intézmény terápiás munkatársa.

Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete Díjában részesült Kriszt Ágnes, a szederkényi idősek otthonának szociális ügyintézője, valamint Régert Márta, aki közel húsz éve dolgozik az idősellátásban, korábban Szederkényben, majd immár több mint nyolc éve a pogányi Baldauf Gusztáv Evangélikus Szeretetotthonban. Vezető ápolóként, szakmai vezetőként jól kamatoztatja tudását, biztos támasza a lakóknak,gondozóknak, hozzátartozóknak egyaránt.

Zenei műsor színesítette a gálát

A rendezvényen idén első alkalommal vett részt Pécs megyéspüspöke. – A legnagyobb sikert ott érhetjük el, ahol tudjuk, hogy nem feltétlenül érünk el látványos változást, mégis ott vagyunk, s fokozatosan haladunk, együtt – fogalmazott Felföldi László, s hangsúlyozta, a szociális szférában kiemelten szükséges az összefogás, egymás segítése a közösségekben.

Dr. Simon Attila István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója azt hangsúlyozta, a megjelentek azért dolgoznak, hogy segítsenek, hogy minden rájuk bízott megtalálja a helyét a világban. – Önök a mi lelkiismeretünk, akik az egész társadalom érdekében tevékenykednek még akkor is, ha a hétköznapi ember számára ez kívülről kevésbé látványos – emelte ki.

A gálaműsort versmondás és zenei program színesítette, a Platánliget Otthon színkottás zenekara is fellépett. Meghívott előadóként Götz Attila, a Pécsi Nemzeti Színház művésze is énekes műsort adott operett- és musical dallamok tolmácsolásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!