Megújultak a játszóterek is

2022.11.11. 14:17

Átadták az új közösségi teret Siklóson

Befejeződött a „Siklós közterületeinek megújítása” projekt keretében történt közösségi tér kialakítása Siklós-Postaszállás településrészen.

Zs. K.

A fejlesztés átadóját pénteken délben tartották a Postaszálláson megújult közösségi tér helyszínén. Itt egy körülbelül 50 négyzetméteres épület építésével, padok kihelyezésével, szabadtéri sütögető építésével alakították ki a területet, melyet főként a helyi, aktívan működő civil szervezetekre gondolva terveztek meg.

 

Számos civil szervezet működik a városban, a legaktívabban tevékenykedők többek között a sport, a turisztika, a művészetek, a hagyományőrzés, a helyi értékek megismertetése, továbbá a kultúra ápolásának területén jeleskednek, munkálkodnak. Az új közösségi tér színtere lehet a társadalmi kohézió erősödésének, új ötletek, tervek kibontakozásának.

A kormányzati támogatásból elkészült beruházás egy olyan új helyszínt tud biztosítani a siklósi civil közösségeknek, ahol a szabadidejüket egymás társaságában, békés környezetben kellemesen eltölthetik, esélyt adva a helyi kultúra, a szabadidős tevékenységek fejlődéséhez. A projektzáró eseményen a Pelikán Néptánc Együttes műsora mellett a gombagyűjtő verseny eredményhirdetésére is sor került.

A projekt keretében a városban kilenc játszótér is megújult, illetve a Béke téren sportpálya épült. Az átadón Riegl Gábor polgármester és Nagy Csaba országgyűlési képviselő mondott beszédet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában