Nem mondanak le róla

2022.11.08. 12:45

Drágább lesz a polgármesteri autó, új szerződés lehet

Még többe kerülhet a pécsi polgármester autója, miután új szerződést akar kötni a Polgármesteri Hivatal a Porsche Hungária Kft.-vel.

Bóka Máté

A jelek szerint a baloldali városvezető annak ellenére nem mond le a 272 lóerős erőgépéről, hogy az intézményeknél, cégeknél a rezsiköltségek miatt megtakarításokat hajtanak végre. Személyesen Péterffy Attila pécsi polgármester nem volt ott azon a sajtótájékoztatón, amelyen a ciklus elmúlt három évének a legfontosabb döntéseit jelentették be, egy olyan intézkedéscsomagot, amelynek az volt a lényege, hogy a cégeknél, intézményeknél, hogyan tudnak nagyon komoly megtakarításokat elérni. Ennek folyományaként több intézményben hidegebb lesz télen, vagy egyszerűen csak bezárják azokat ideiglenesen. 

Nem mond le róla 

A polgármester azonban nem mond le a 272 lóerős, terepezésre is alkalmas, összkerék-hajtású, alváskényelmi csomaggal is bíró Skoda Superb csúcsmodellről, hiszen egy ezzel kapcsolatos városházi dokumentum erről tanúskodik. 

Szükség van rá! 

Az egyébként vagyonos pécsi polgármester kapcsán azt írják, hogy a „tisztségviselői munkavégzés feltételeit biztosítania kell, melyhez a gépjárműre a továbbiakban is szükség van”. Ezért januártól újabb 12 hónappal tervezik meghosszabbítani az autóval kapcsolatos bérleti szerződést. 
Ám a korábbihoz képest megemelt áron akarják bérelni a Porsche Hungária Kft.-től, így az évente már nem 3,8 millió forintjába kerül a pécsieknek, hanem több mint 4,5 millió forintba. 

Ebből bőven futna másra is 

A különbség pedig nagyjából annyi, amennyiből egész évben minden nap ki lehetne világítani a tv-tornyot minden pécsi örömére, de a városháza díszkivilágítására is jutna. Az autóra elköltendő plusz 700 ezer forintból ráadásul lehetne arra is áldozni, hogy akár a polgármesteri hivatal dolgozói melegebb munkakörülmények között dolgozhassanak. De megtakarítást lehetne azzal is elérni, hogyha egy szerényebb autót választana magának Péterffy Attila, azzal pedig már milliókat foghatna az önkormányzat, ha a városvezető a saját gépjárművét használná, legalább a magánügyeinek az intézésére. 

Más kiváltságokat említett 

Péterffy Attila programjában az szerepelt „a Pécs jövője érdekében indított Tavaszi Hadjáratom második pontjaként bejelentettem, hogy ha a pécsiek megválasztanak, visszavonom a képviselők és egyéb kiváltságosok kedvezményes parkolási és behajtási engedélyét”. Tehát ennyiben tért ki a politikusok kiváltságaira az autóhasználattal kapcsolatban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!