Ez ám a kezdeményezés!

2022.11.20. 20:25

Elromlott gépek válnak virággá a helyiek közreműködésével Szászváron

Elektromos és elekktronikai hulladékbegyűjtő akciót szervez a szászvári Hársvirág Óvoda egy elektronikai termék újrahasznosításával foglalkozó céggel karöltve december 5-én és 6-án.

20201016 Gyula Gyula belvárosában elkezdődött az őszi virágosítás. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

A település önkormányzatának udvarán fogadják a használaton kívüli, elromlott, és így a háztartásokban csak a helyet foglaló berendezéseket mindkét napon 8 és 14 óra között. Többek közt televíziókészülék, magnó, rádió, háztartási kis-és nagygépek, barkácsgépek, szerszámok, gáztűzhely, mikrohullámú sütő, számítógép és tartozékai, stb. amit le lehet adni a helyszínen. Fontos tudni, hogy a szakszerűtlenül megbontott eszközöket nem tudják elszállítani.  

A szászvári önkormányzat közreműködésével az óvoda már nem az első alkalommal szervezi meg az elektronikai hulladékok szelektív gyűjtését - az akcióért támogatás jár, amelyből eddig virágokat vásároltak, hogy minél szebb környezetben tudják fogadni az intézménybe érkező gyermekeket, szülőket, vendégeket.  W. K.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!