Közösségi turkálóba hívnak

2022.11.12. 20:48

Gazdálkodnak és újrahasznosítanak a baranyaiak

A bolhapiacok szokása egy ideje kiment a divatból, a használt holmi vásárlása, közkinccsé tétele egy időben pejoratív értelmet kapott. Az utóbbi időben azonban a környezettudatosság szükségességének egyre nyilvánvalóbbá válása, a pazarlás egyre nagyobb mértékű elutasítása fényében ez a jelenség visszafordulni látszik.

M. R.

Több településen rendeztek az elmúlt hónapok során is közösségi turkálót, bolhapiacot, „garázsvásárt”. Nemrég Somogyapátiban, ezúttal Rózsafán rendeznek hasonlót. De a használt prémium darabok adásvételére is akadt pécsen a Jótékony Nőegylet jótékonysági ruhavásárán néhány héttel ezelőtt – e program kiemelt érdeklődéssel zajlott, s láthatóan minőségi darabok is gazdára találtak.

Úgy tűnik felértékelődik az újrahasznosítás, az erőforrásokkal való gazdálkodás gondolata.

Rózsafán november 17-én, csütörtökön délután négytől hatig lesz ingyenes turkáló használt ruhákból a települési kultúrház nagytermében a helyi önkormányzat szervezésében. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában