Két csekk Pécsre került

2022.11.15. 13:31

Húszezer eurót adományozott autista gyerekeknek és állatvédő egyesületeknek a Körber

Autista gyerekeket segítő és állatvédő egyesületek vehettek át nagy összegű támogatást a napokban a Körber gyárában. A pénzt a nemzetközi cégcsoport közel tízezer munkavállalójának szavazatai alapján nyerte el a két baranyai szervezet.

Bama.hu

A németországi központú Körber konszern tavaly, a vállalat 75. születésnapja apropóján indította el interaktív adományozási kampányát. A jelölések a világ különböző országaiban működő több tucat Körber-telephely munkatársaitól érkeztek, majd szavazataikkal ugyanők döntötték el, pontosan kik részesüljenek a támogatásból.

„Közel három évtizedes pécsi működésünkben a kezdetektől fogva főszerepet kapott a társadalmilag fontos ügyek támogatása. Önállóan is számos erőfeszítést teszünk ezen a téren és egyértelmű volt, hogy a konszern kezdeményezéséhez is csatlakozunk. Nálunk hagyomány, hogy egyes adományaink címzettjeiről a kollégák döntenek, ezért örültünk az aktivitásuknak. Nekik köszönhetően a Körber által összesen kiosztott hat darab 10-10 ezer eurós csekkből kettő is Pécsre került” – összegezte Katona Gábor ügyvezető.

Az egyik kiválasztott, a „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület. „Munkánk során őszinte szívvel, odaadással, szakmai tudásunk legjavát biztosítva segítjük az érintett gyermekeket fejlesztésekkel, a szülőket tanácsadással, mentorálással és mentálhigiéniás támogatással. Nagyon fontosnak tartjuk az olyan közösségi programok és szemléletformáló események megszervezését, melyekkel a családok elszigetelődését előzzük meg. A munkánk része a társadalom érzékenyítése, amivel a közösség fenntartó erejét támogatjuk és az autizmus megítélését tesszük pozitívabbá. A Körber adománya nagy segítséget jelent számukra a működésünkhöz és a jövőbeni programjaink megvalósításához” – mondta magukról és céljaikról Kádárné Szántó Nikolett az egyesület vezetője.

A másik 10 ezer eurós csekk pedig a Misina Természet- és Állatvédő Egyesülethez került. „Több mint 500 magára hagyott állat él nálunk jelenleg, télen pedig várhatóan emelkedni fog a számuk. Az elnyert összeget tápra, állatorvosi ellátásra és a férőhelyek komfortosabbá tételére fogjuk fordítani” – ígérte az egyesületet vezető Farkas Tamás. „Külön öröm számunkra, hogy a körberesek szavazatai alapján esett ránk a választás. Hatalmas erkölcsi támogatást jelent, hogy ennyi ember tartott minket érdemesnek a segítségre” – tette hozzá.

Két hónapja a pécsi Körber több millió forintot osztott ki közhasznú munkát végző alapítványok között. A Körber konszern mostani adományával együtt idén így már jóval tízmillió forint felett van a jótékonyságra fordított összeg a régióban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!