Középiskolás diákoknak szól

2022.11.13. 16:35

Ingyen jöhet a tanulóknak segédmotoron a jogosítvány

Idén is meghirdette a „SuliMoped” programját a rend­őrség, mely Pécsett és Szigetváron lesz elérhető.

Zs.J.

Forrás: pixabay.com

A programban 14–16 év közötti általános vagy középiskolás diákok vehetnek részt, de mint a rendőrség közölte, főleg középiskolások jelentkezését várják.

A projekt során a programban részt vevő oktatási intézmények, diákok a segédmotoros kerékpár vezetői engedélyhez szükséges elméleti vizsga elsajátítása után kezdik meg a gyakorlati oktatás. Az oktatás végén a tanfolyamot sikeresen teljesítő diákok vizsgát tesznek 50 köbcentiméteres, automataváltós segédmotoros gépjármű vezetéséből, és sikeres vizsga esetén a résztvevők megkapják a jogosítványukat. Mindezt ingyen, mert a költségeket az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottsága finanszírozza.
Mint a rendőrség közölte, az általunk kiválasztott autósiskola szakemberei folyamatos ellen­őrzésük alatt fogják felkészíteni a tanulókat a vizsgákra. Nagy hangsúlyt kap a program során, hogy a képzésben résztvevők ne csak megtanulják, de gyakorlatban alkalmazni is tudják a KRESZ elméleti tananyagot. Ha valaki sikertelenül zárja bármelyik vizsgát, modulonként egyszer lehetőséget kap ingyenes pótvizsgára. Ha az oktató szerint nem bizonyul elégnek a finanszírozott óraszám a vizsgára bocsátáshoz, akkor a pótóradíjak fizetése a szülőt, gondviselőt terheli. Részletek a programról a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!