Felemás tájékoztatás

2022.11.11. 12:12

Kimaradt a vesztegetési botrány a pécsi városháza sajtószemléjéből

A baloldali önkormányzat a héten sajtóközleményt adott ki, amelyben különböző korábbi, nekik nem tetsző híreket elemezgetnek – jellemzően személyeskedő, lekezelő stílusban.

bama.hu

Fotó: Laufer László

A  PSN Zrt. mostani vezére, Máté János az egyik tulajdonosa annak a helyi lapnak, amelynek az MSZP pártalapítványa adott milliókat, és jellemzően a szocialista párt igényeinek megfelelően tálalja a híreket. A lap volt főszerkesztője, Barabás Béla jelenleg az MSZP-DK-s támogatottságú pécsi polgármester közvetlen munkatársa, tanácsadóként fizetik közpénzből – ő jegyzi azt a pártos közleményt, amelyet pénteken adott közre az önkormányzat a hét eddigi, nekik nem tetsző híreiről.

Ebben kitérnek a „Több pénzt adhatnak majd a propagandára” című írásunkra,  azonban érdemben nem cáfolják az abban megjelenteket, miszerint még több pénzt adhatnak a propagandacégnek, amiért már a volt MSZP-s alpolgármester (aki jelenleg FEB-elnök a kommunikációs cégnél) is aggódik. Azért sem cáfolhatták a tényeket, mert lapunk munkatársa a városházi dokumentumokat használta forrásként, igaz, elképzelhető, hogy a baloldaliak inkább eltitkolták volna az ezzel kapcsolatos információkat a szélesebb nyilvánosság előtt. 

Ez történt a Bőrklinika-Mandulás kemping cseréjével kapcsolatban is, hiszen egyetlen, az ügyben feltett kérdésünkre sem válaszoltak mindeddig, és nem is hozták nyilvánosságra az ingatlanokról készült értékbecsléseket sem, de még a képviselők sem láthatták azokat. 

A városháza összesítésében egy másik, sokkal súlyosabb ügyre sem térnek ki. A nemzeti oldal a héten arról adott ki kommünikét, hogy vesztegetési botrány robbant ki a pécsi városházán: az alapos gyanú szerint a baloldalon egyesek kenőpénzért adtak ki lakásokat az elmúlt években, és az ügyben ügyészségi nyomozás van folyamatban. Az ügyre az önkormányzat csak egy szűkszavú közleménnyel reagált, és abban csupán elismerte a nyomozás tényét. Ez már az egyik, jobboldalisággal egyáltalán nem vádolható helyi lapnál is kiverte a biztosítékot, és annak főszerkesztője egyenesen Péterffy Attila polgármestert vonta kérdőre egy, amúgy nem a témáról szóló szerdai sajtótájékoztatón. 

Péterffytől megkérdezték akkor, hogy mi az oka a hallgatásnak, illetve politikusok érintettek-e, de jelentősebb részleteket akkor sem árult el, holott az MSZP-DK-s tengely által ellenségnek tekintett személyekről rendszeresen, részletekbe menően adtak ki közleményeket. 

Most viszont azt hangsúlyozta, hogy „az ártatlanság vélelme mindenkit megillett”, és egyébként „nem ismeri a sajtóhíreket”. A városházi közlemény kapcsán kiemelte, hogy „ennyit érdemes és szabad közölni, de nem is tudunk többet, politikus nem érintett az ügyben”.

A lakásgazdálkodási területért egyébként Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármester, valamint Fogarasi Gábor jobbikos bizottsági elnök felel a politikai oldalon.

A baloldaliak pénteki, heti összesítőjében kitérnek arra az ügyre is, hogy MSZP közeli hatalomátvételre készülhetnek a Pécsi Ügyvédi Kamarában. Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, alighanem még nagyobb befolyásra akar szert tenni a Magyar Szocialista Párt képviselőjelöltségével is megpróbálkozó Bodnár Imre, aki a szocialista-DK-s városvezetés első számú ügyvédjeként ezúttal a Pécsi Ügyvédi Kamara elnöki posztját szerezné meg. Az általa pozícióba emelendő ügyvédek közül többen is baloldali kötődéssel bírnak.

Az önkormányzat ezt nem cáfolta, helyette a városházi propagandalapban jelentették meg, hogy szerintük valószínűtlen, hogy a baloldali, MSZP-s képviselőjelöltséggel is próbálkozó Bodnár-féle ügyvédcsapat „valami pártos szabadcsapatot alkotna”.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!