Csatlakoztak a cipősdoboz akcióhoz is

2022.11.23. 18:24

Lovaskocsival jár körbe a Mikulás Királyegyházán

A község önkormányzata adventi készülődést szervez a királyegyházai Civil Közösségi Színtérben november 26-án 14 órától. A délutáni program során kézműves foglalkozáson vehetnek részt a látogatók, különböző karácsonyi díszeket és manókat készíthetnek. 

M. R.

Illusztráció

Fotó: Klymenok Olena

A település is csatlakozik az idén is a cipősdoboz akcióhoz is – ennek keretében egy, a résztvevők által választott korú és nemű, gyermek számára tölthetnek meg ajándékokkal, édességekkel, játékokkal vagy írószerekkel dobozokat. A megtöltött csomagokat az önkormányzatnál gyűjtik december 12-ig. December 5-én, hétfő délután a Mikulással is találkozhatnak a baranyai falu lakói. Szent Miklós utódja lovaskocsira pattanva jár majd körbe a településen, s megajándékoz minden tizennégy év alatti gyermeket.

Délután ötkor indul majd csapatával a felső faluvégről, végighalad a Petőfi utcán, majd a Rigó utcába tér be. A közeledtét csengőszó jelzi majd, a gyerekek ekkor a kapu előtt várva vehetik majd át az ajándékcsomagot a Mikulástól és elkötelezett segítőitől.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában