Megvan a víz útja

2022.11.28. 16:58

Nagyberuházást avattak Sombereken

Összesen 100 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Somberek Község Önkormányzata és konzorciumi partnere a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a „Somberek belterületi vízrendezése” című projekt megvalósítására.

Zs. K.

A beruházás sikeres megvalósítása érdekében további 60,8 millió forint többlettámogatásban részesült a kedvezményezett, így a projekt támogatási összege 160,8 millió forintra emelkedett.

A projekt célja a Sombereki vízfolyás belterületi mederszakaszainak és kapcsolódó medreknek a rendezése, a csapadék és a belvíz Somberek belterületről való biztonságos elvezetésének érdekében a csapadékvíz elvezető infrastruktúra fejlesztése.

Az átadó rendezvényen Csoboth Tamás polgármester, Dr. Hargitai János országgyűlési képviselő és dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!