Takarékosan, de nyitva

2022.11.12. 16:34

Napelemek kerültek a városi sportközpontra is Komlón

Komlón 2010 óta folyik az önkormányzati ingatlanok energetikai korszerűsítése – ez idő alatt a pályázati lehetőségek és a város saját fejlesztési forrásainak maximális kihasználásával számos közintézmény átesett a fejlesztésen. Az elmúlt időszakban a városi óvodákra és a futófolyosó épületére telepítettek napelemeket, és a minap sportközpontra is felkerült a megújuló energiát hasznosító rendszer.

W. K.

A beruházások célja az önkormányzati ingatlanok villamosenergia-felhasználásának csökkentése, a fejlesztések a város ökológiai lábnyomának csökkentését szolgálják.

Mint ismeretes, a komlói képviselő-testület a közelmúltban döntött az energiaválság kapcsán szükséges megtakarítási intézkedésekről – eszerint, mint minden önkormányzati intézmény esetében, a Városi Sportközpontban is energiamegtakarítást kell elérni, de a komplexum ez év végéig nyitva tart, biztosítva az iskolák úszásoktatását és az NB I-es kézilabdacsapat működését.
A napelemes rendszer kiépítése a költségcsökkentést jelentősen elősegíti, és ha mindez kiegészül azzal, hogy a lehető legtöbben igénybe veszik az uszoda és a sportközpont szolgáltatásait, akkor van remény arra, hogy a jövő év elejétől se kell bezárni a létesítményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!