Elnököt választottak

2022.11.12. 09:10

Nem kértek az ügyvédek az MSZP-s jelöltből

Nem lett a Pécsi Ügyvédi Kamara elnöke Péterffy Attila, pécsi polgármester első számú ügyvédje, Bodnár Imre.

Bóka Máté

Az MSZP-s képviselőjelöltséggel megpróbálkozó ügyvéd közel kétharmados vereséget szenvedett Dr. Leposa Mariannával szemben a Pécsi Ügyvédi Kamara tisztújításán pénteken. 

Bodnár egy olyan listával is készült, amellyel a fontos pozíciókba többek között olyan ügyvédek kerültek volna, akik valamilyen módon kapcsolatban álltak vele. Ezek a szereplők részt vettek abban abban az "átvilágításban", amelyet baloldali városvezetők megrendelésére indítottak el az elmúlt években és jellemzően a politikai ellenfeleikkel szemben.

A  Bama.hu is megírta, hogy a tisztújítás előtt a mérsékelt, a szakmájukat a politikai oldalaktól függetlenül ellátó, a hivatásuk megbecsüléséért aggódó ügyvédek attól tartottak, hogy a kamara baloldali átfordítása és egy MSZP-s képviselőjelölt elnökké választása rendkívül súlyosan érintené a szervezetet. Úgy tudjuk, hogy sokan éppen ezen aggodalmuk miatt vettek részt a választáson és voksoltak a másik jelöltre.

A városházi sajtó egyébként azzal próbálta élét venni a témának, hogy degradálóan "nagy szocialista forradalomnak" nevezte az amúgy tényleges baloldali hatalomátvételre tett kísérletet, de úgy tűnik, az ügyvédek sokkal megfontoltabbak voltak az ilyen jellegű, az ügy fontosságát lekicsinylő kijelentésnél, és a komolytalan propagandista célozgatás helyett a saját hivatásukat tartottak fontosnak a voksoláskor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!